IK GA VIA BREDA

Markkade a5 (1024x673) Markkade a6(1024x665)

“IK GA VIA BREDA”, is de tekst die treinreizigers lezen als ze langs het voormalige CSM-terrein rijden. Sinds begin september 2016 kan het de treinreiziger niet meer ontgaan, dat ze via Breda reizen. De 24-jarige ruimtelijk ontwerpster Nina Lenting bedacht deze vier woorden, twaalf letters. De tekst is alleen zichtbaar/leesbaar vanuit de trein. De woorden zijn op verschillende hoogtes en afstanden van het spoor geplaatst in het braakliggend terrein en lijken daardoor een onsamenhangend geheel in de open vlakte. Zodra je vanuit de trein haaks op de letters kijkt vormen de woorden pas een zin, maar dan moet je dus wel op het goede moment kijken. Waar de ontwerpster waarschijnlijk niet bij stil heeft gestaan is dat de woorden vanuit een andere invalshoek de zin “GA IK VIA BREDA” maken. In dat geval ontbreekt het vraagteken, maar goedbeschouwd heeft de treinreiziger op dat moment niks meer te kiezen. Je MOET via Breda!
Ruimtelijk ontwerpster Nina Lenting (24) heeft dit 120 meter lange kunstwerk bedacht in opdracht van de gemeente. Zo lang er nog geen definitieve invulling is voor het terrein mag het er blijven staan.
Het ontwerp heeft een marketing boodschap richting het nieuwe station. 8 september vond de opening plaats van het vernieuwde station in Breda. De gehele verbouwing nam vier jaar in beslag.
Metaalbedrijf AMT in Etten-Leur heeft de letters vervaardigd. Twaalf letters van onbewerkt metaal en van verschillend formaat, tot vier meter hoogte. De letters zijn verlicht zodat ze ook in het donker leesbaar zijn.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.