Abstract Monseigneur Hopmansstraat

Het 15-jarig bestaan van het NWITR (Nederlands Wetenschappelijk Instituut voor Toerisme en Recreatie) werd in 1981 op zeer speciale wijze luister bij gezet. De onthulling van de Wokkel – zoals het ook wel wordt genoemd – geschiedde door Phileas Fogg, die daarvoor met een touw in zijn hand en de schrik in zijn benen in de mand van langskomende heteluchtballon kroop. Met het touw trok hij het doek omhoog, waardoor de wokkel letterlijk onthuld werd. Het roestvrije stalen kunstwerk is gebaseerd op het lettervignet van het NWITR, het huidige NHTV. Het ministerie van CRM maakte de plastiek financieel mogelijk via de BKR-regeling, door een bijdrage van 120.000 gulden.
Nico Rolsma volgde na de UTS en de HTS een opleiding aan de Academie St. Joost in Breda. Hij heeft zich gespecialiseerd in het werken met metaal, vooral in staal.
In 2019 is de dependance van de NHTV aan de Sibeliuslaan 13 verhuisd naar het voormalige Mater Dei klooster dat naast NHTV school aan de Monseigneur Hopmansstraat 1 ligt. Het beeld is toen ook verhuisd en staat nu tussen de oude NHTV en nieuwe NHTV aan de Monseigneur Hopmansstraat. De nieuwe campus van NHTV Breda  heet vanaf 1 september 2019 Breda University of Applied Sciences.

Omschrijving: abstract beeld
Kunstenaar: Nico Rolsma – RKD
Afmeting (hxbxd): 180x700x125 cm
Eigendom: NHTV
Kosten: 120.000 gulden
Jaar: 1978
Materiaal: RVS
Locatie:
– NHTV (achterzijde), Sibeliuslaan 13 tot 2019
– Monseigneur Hopmansstraat 1 van 2019

Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.