Containers

Fotografie Victor Willemse
Camera Nikon D5100
Laatste update van deze pagina 4-10-2017
Weet u meer ? Zie hier het contactadres.

Op deze pagina vindt u een verzameling van schilderingen aangebracht op (zee)containers. Voor een gedeelte hiervan is Project Design Festival Breda verantwoordelijk die de beschilderingen vanaf 2014 heeft uitgevoerd.

Omschrijving: beschildering van zeecontainer
Afmeting: 20ft, 6 x 2,4 x 2,5 meter
Locatie: Galderse Meren

Het verhaal:
Deze schildering is op 3 zijden aangebracht van een zeecontainer die geplaatst is op het strand van de Galderse Meren. Het betreft een afbeelding van een manta, een schildpad en een haai, maar of je deze echt zult tegenkomen in de Galderse Meren is wel heel twijfelachtig. Toch?

Kraanstraat (1024x657)

Kunstenaar: Teckel
Project: Graphic Design Festival Breda
Nummer: 38
Afmeting: 20ft, 6 x 2,4 x 2,5 meter
Jaar: 2013
Locatie: Kraanstraat

Het verhaal:
Tussen de de KMA en de binnenstad bevindt zich een kleine openbare fietsenstalling. Deze geschilderde portocabin dient als personeelsruimte voor de beheerders van de fietsenstalling. Waarom niet vrolijk beschilderen moet de gemeente gedacht hebben.
Bron Blind Walls Gallery

Nieuwe Prinsenkade 30-71 a (1024x667)

Kunstenaar: Hedof
Project: Graphic Design Festival Breda
Nummer: 2
Afmeting: 20ft, 6 x 2,4 x 2,5 meter
Jaar: 2014-2015
Locatie: t.o. Nieuwe Prinsenkade 30-71

Het verhaal:
Deze zeecontainer dient als sanitaire unit voor de pleziervaart van de haven en staat tussen de KMA en appartementencomplex De Prins. De schildering is op 4 zijden van de container aangebracht. Op de muren van het sanitairhuisje toont Hedof de ‘hoofdrolspelers’ uit de buurt: zeelieden, recreanten en passerende gezinnen. Het decor van zijn schildering verwijst naar de gebouwen in de stad.  Naast de container staat en kleine kleine afvalcontainer die eveneens is beschilderd.
Hedof is Rick Berkelmans, een illustrator uit Breda. Een mix van sterke vormen, cartooneske figuren en een uitgesproken kleurpalet typeert zijn werk.
Hedof was ook verantwoordelijk voor de schildering op de Molsparking.
Bron Blind Walls Gallery

Advertenties