Street Art

Fotografie Victor Willemse
Camera Nikon D5100
Laatste update van deze pagina 11-8-2017
Weet u meer ? Zie hier het contactadres.

Kunstenaar: Leon KeerRKD
Afm: ca 4 x 4 meter
Jaar: 26-9-2015 tot ca. eind 2015
Locatie: Brabantplein voor Albert Hein

Het verhaal:
Driedimensionale schildering op het Brabantplein op de tegels tegenover Albert Heijn. De kleurschildering van ongeveer 30 vierkante meter is van acrylverf. Afhankelijk van voetgangers, fietsers, weer en wind verdwijnt de schilderij na circa enkele maanden. Op het Brabantplein ligt veel zwerfvuil. De 3D-schildering is bedoeld om bezoekers en gebruikers van het plein te motiveren hun afval in de bakken te gooien.
Leon Keer is en straatartiest die al veel straatschilderingen heeft gemaakt.
Bron: BNdeStem

Kunstenaar: Maria, Victor en Maureen
Afm: ca 5 x 20 meter
Jaar: 12 mei 2017
Locatie: John F. Kennedylaan

Het verhaal:
Vrijdag 12 mei 2017 ging de ‘Week van Ons Water’ van start en werd in het teken hiervan een start gemaakt aan de 3D schildering bij de ingang van het Park Valkenberg aan de John. F. Kennedylaan. De ‘Week van Ons Water’ is een initiatief van de gemeenten Midden- en West-Brabant en waterschap Brabantse Delta om iedereen bewust te maken van het feit dat schoon, voldoende en veilig water niet vanzelfsprekend is en Nederland de komende jaren moet investeren om het land te beschermen tegen water.
De schildering van ongeveer 100 vierkante meter is gemaakt met acrylverf. Afhankelijk van voetgangers, fietsers, weer en wind verdwijnt de schilderij na circa enkele maanden.
Naast de 3D tekening werden er tot 21 mei in Breda en de rest van Brabant verschillende activiteiten georganiseerd in het kader van ‘De Week van Ons Water’. Zo kon je een kijkje nemen bij het riool aan de Oude Vest, was er een rondvaart over de singels, kon je vlotvaren, was er een workshop ‘tap je eigen water run’, spelletjesdag bij Wolfslaar en een Bredaas kampioenschap rioolaanleg.
Bron Stappen-Shoppen

Omschrijving: schildering op fietspad
Kunstenaar: Kitra (Romenië)
Project: Graphic Design Festival Breda
Nummer: 61
Lengte: ca. 200 meter
Breedte: ca. 2,4 meter
Jaar: mei 2017
Locatie: Stationslaan

Het verhaal:
Dit is de enige schildering op de grond in Breda. Er waren weliswaar andere straatschilderingen in Breda maar die zijn weer verdwenen. Met 200 meter is dit de langste schildering in Breda.
Nicu Duta aka Kitra is afgestudeerd aan de National University of Arts in Boekarest. Sindsdien werkt hij als multi-diciplinear kunstenaar/regisseur, waarin hij onderzoekt doet naar illustratie, speelgoed ontwerp, street art en grafisch ontwerp.
De schildering werd gemaakt voor een speciaal project in het teken van FietsFiesta, een festival om de fietscultuur in Breda te vieren. Het is aangebracht op het fietspad achter het centraal station. In de brandende zon heeft hij 10 dagen lang gewerkt om het 200 meter lange fietspad te beschilderen. De muurschildering bestaat uit kenmerkende en kleurrijke patronen in de kleuren: geel, groen, blauw en rood.
Bron Blind Walls Gallery

Advertenties