Chassé

Fotografie Victor Willemse
Camera Nikon D5100
Laatste update van deze pagina 12-7-2019
Weet u meer ? Zie hier het contactadres

Het Chassé is het gebied tussen: Karnemelkstraat, Houtmarkt, Oude Vest, Claudius Prinsenlaan, Wilhelminasingel, Chassésingel, Marksingel en Markendaalseweg.

Na de sloop van de Chassékazerne is op het terrein in 1998 het Chassépark ontstaan bestaande uit 646 moderne koop- en huurwoningen met de opzet van een campus. Het park heeft in het jaar 2000 de status landelijk voorbeeldproject gekregen, als voorbeeld voor het thema ‘levende parken en pleinen’. Het park is een groen gebied met aan de randen commerciële en culturele ruimten. Er zijn een aantal hoge gebouwen met appartementen, zogenaamde parkappartementen, gebouwd. In 2007 is het park voltooid. 1.500 bewoners delen één gezamenlijke tuin.
De Nederlandse architect Rem Koolhaas mocht samen met supervisor Xaveer de Geyter de uitwerking van het park op zich nemen. Samen ontwikkelden zij een soort multifunctioneel campusmodel voor het 13 hectare grote terrein in de binnenstad van Breda.

Naam: Plantman / Engelman
Omschrijving: beeld abstract
Kunstenaar: Huub & Adelheid Kortekaas – RKD
Hoogte: ca. 4 meter
Jaar: 1998
Materiaal: cortenstaal
Locatie: Chassépark N51 35.091 E4 46.970

Het verhaal:
Het kunstenaarskoppel Huub Kortekaas en Adelheid van Swelm werken na hun huwelijk in 1969 als autodidact kunstenaars intensief samen.
Vanaf 1974 staat hun hele oeuvre in het teken van de plant. De plant wordt het symbool van het verlangen van de mens om zich te ontplooien en te worden tot wie hij of zij in diepste wezen is, de mens als unieke universele “zaailing” (Kiemplant) van Moeder Aarde, de mens als unieke scheppende uitdaging van één samenhangend organisme. De ervaring dat spiritualiteit de werkelijke motor is van alle leven, de gouden draad die alles en allen verbindt.
2009 + 2010: verlenging bruikleen.
15-10-2011: het beeld is aangekocht door de Vereniging Chassépark.

Naam: Troje
Omschrijving: figuratief beeld van paard
Kunstenaar: Rogier Ruys – RKD
Hoogte: ca. 2,2 meter
Jaar: 1998 tot begin 2013
Materiaal: kunststof
Locatie: Wintertuin, Chassépark N51 34.985 E4 46.771

Het verhaal:
Dit kunstwerk stond in bruikleen buiten onder de overkapping van het appartementencomplex dat de naam “Wintertuin” draagt.
Het paard van Troje is een van de bekendste verhalen uit de Griekse mythologie. Het vertelt hoe belegerende Grieken erin slaagden om de stad Troje binnen te dringen door zich te verstoppen in een reusachtig houten paard, dat door de nietsvermoedende inwoners van Troje binnen de stadsmuren werd gehaald. Troje was destijds een stad in wat nu Turkije is.
In Breda speelde tijdens de 80-jarige oorlog een gelijksoortige overval plaats. In 1590 voer schipper Adriaan van Bergen met 75 soldaten onderin het turfschip het kasteel van Breda binnen, waarna de overmeestering op de Spanjaarden plaatsvond.
Vanwege de parallellen tussen deze gebeurtenissen vernoemde de kunstenaar dit beeld naar Troje.
In 2013 is het beeld verwijderd.
Andere beelden van de kunstenaar in Breda zijn: BevlogenDizzy, Hemels hoog, Moore MusicVerbonden
Rogier Ruys is een kunstenaar uit Breda.

Chassepark c 1024

Omschrijving: figuratief beeld
Hoogte: ca. 70 cm
Jaar: 1998
Materiaal: albast
Locatie: Wintertuin, Chassépark N51 34.985 E4 46.771

Het verhaal:
Dit kunstwerk staat in de binnenhal het appartementencomplex dat de naam “Wintertuin” draagt.

Chassepark d 1024

Omschrijving: abstract
Hoogte: ca. 70 cm
Jaar: 1998
Materiaal: brons
Locatie: Wintertuin, Chassépark N51 34.985 E4 46.771

Het verhaal:
Dit kunstwerk staat in de binnenhal het appartementencomplex dat de naam “Wintertuin” draagt.

Omschrijving: levensboom, liggend
Breedte: ca. x meter
Lengte: ca. x meter
Jaar: ca. 1998
Materiaal: cortenstaal
Locatie: Chassépark N51 35.091 E4 46.970

Het verhaal:
De levensboom symboliseert het leven van een mens. De boom heeft 3 grote aftakkingen, die de keuzes/stappen voorstellen van een mens. Gemiddeld neemt een mens 3 grote stappen in zijn leven. De kleine aftakkingen van de boom stellen daarbij de kleine beslissingen van de mensen voor.
In het voorjaar van 2017 is het cultuurgedeelte netjes opgeknapt.
De ruimte tussen de takken is opgevuld met gebroken terracotta scherven.
De grote liggende levensboom is aangebracht op het binnenterrein van het appartementencomplex. Rond de levensboom ligt een lijst – net als bij een fotolijst – waar op een hoek de volgende tekst is aangebracht met uitgesneden letters:

L. van Beusekom – Nix †
wethouder gemeente Breda 1997-2002

Vertrouwen schenken doet vertrouwen winnen,
en op vertrouwde grond valt vast te bouwen;
zonder vertrouwen moet je maar niet beginnen,
wordt bouwwerk bouwsel en niet te behouden.

Heel weinig maar verstaan de hoge kunst
om met vertrouwen het bouwen te besturen;
wie het ervaart, ervaart het als een gunst:
mee mogen bouwen aan zulk machtige muren.

Voor Lous was het echt heel normaal,
vertrouwen gaf haar kracht door te bouwen;
ze had het en gaf het gul, aan ons allemaal.

Lous, ons was je een warm stralend gouden
Mens; zonder jou wordt ’t dof en akelig kaal.
Breda, onze stad, zal lang om de rouwen.

Ton Hartman

Chassepark g a 1024

Naam: Siamese stoel
Omschrijving: sculptuur van 2 aan elkaar gemaakte stoelen
Kunstenaar: Thijs van Kimmenade – RKD
Hoogte: ca. 3,5 meter
Jaar: 8 mei 2012
Materiaal: staal
Locatie: Chassépark N51 35.091 E4 46.970

Het verhaal:
Het kunstwerk heeft een lange weg afgelegd. Zo heeft het al Nijmegen, de wijk Zandberg en Brabantpark aangedaan. In 2012 heeft de gemeente Breda een aanvraag voor een vergunning ingediend om de stoel op het Nonneveld te plaatsen.
Peter Elbertse van het Platform Ginnekenweg Noord vond het een blamage voor kunstenaar Van Kimmenade. Elbertse vond dat het kunstwerk meer verdiende. Hij zag hij het werk liever terechtkomen in de Parkstraat bij het Wilhelminapark, waar het deel zou uitmaken van een kunstroute. Daar zou het oorspronkelijk een plekje krijgen. Maar de bewoners van het Wilhelminapark zagen het liever gaan dan komen. Uiteindelijk gaf dat de doorslag en kwam het kunstwerk er niet.
Een aantal jaren geleden stond er al een kunstwerk van de kunstenaar in de Willem Merkxtuin aan de Sint Annastraat. Dat ging kapot, waarop Van Kimmenade voorstelde om een ander kunstwerk aan de stad te schenken. De bewoners van het Chassépark stemden wel in met de plaatsing van het beeld.

Chassepark e 1024

Omschrijving: hekwerk
Hoogte: ca. 2 meter
Jaar: 1998
Materiaal: cortenstaal
Locatie: Het Bolwerk, Chassépark N51 34.990 E4 46.872

Het verhaal:
Dit hekwerk is natuurlijk niet meteen kunst. Maar dat het hekwerk een hoog design gehalte heeft kunnen we wel zeggen. De ontwerper heeft op artistieke manier het hek ontworpen.
Het hekwerk is aan weerszijde van het Bolwerk gebouw aangebracht en creëert op deze manier een soort van hofje.
In het binnenhofje van het Bolwerk staan kleine boompjes die bewust onder een hoek zijn gepland en onderstut worden door metalen balken.

Chassepark h 1024

Omschrijving: gevelornament
Hoogte: ca. 0,7 meter
Breedte: ca. 2 meter
Inscriptie: “OCANA”, “1765-1849” en “BAR s/ AUBE”
Jaar: 1 juli 1899
Materiaal: steen
Status: Rijksmonument 518948
Locatie: boven ingang hoofdgebouw van voormalige Chassé kazerne Chassépark N51 35.091 E4 46.759

Het verhaal:
De bouwstijl van het hoofdgebouw van de voormalige Chassékazerne is Neorenaissance. Op het ornament bevindt zich een schild met de plattegrond van de citadel van Antwerpen (links) en een wapenschild van generaal baron David Hendrik Chassé (rechts). Naast de wapenschilden zijn kanonnen en kogels afgebeeld. Het ornament is een gedenksteen ter ere van Generaal David Chassé die in 1765 in Tiel is geboren en in 1849 in Breda is overleden. De voormalige kazerne en het huidige woonpark zijn naar hem vernoemd.
David Chassé was een generaal die voor en tegen Napoleon streed. Hij had het bevel over een Nederlandse divisie tijdens de Slag bij Waterloo in 1815. Tijdens de Belgische opstand commandeerde hij het Nederlandse garnizoen van de citadel van Antwerpen.
Chassé speelde in 1799 een belangrijke rol bij het terugslaan van de Brits-Russische expeditie naar Noord-Holland. Hij kreeg de rang van generaal in het leger van het Koninkrijk Holland. In 1808 voerde hij het bevel over een Hollandse Brigade die naar Spanje werd gezonden, ter ondersteuning van het Franse leger aldaar. Hij onderscheidde zich in diverse veldslagen, o.a. de Slag bij Ocaña (Spanje) in 1809. Wegens zijn verdiensten werd hij op 1 juli 1810 door Lodewijk Napoleon verheven tot baron. Gedurende de jaren 1808-1812 vocht de Hollandse Brigade in de verschrikkelijke guerrillaoorlog in Spanje (de Spaanse Onafhankelijkheidsoorlog, 1807-1812). Na de inlijving van het Koninkrijk Holland in 1810, werd de Hollandse Brigade ingelijfd in het Franse leger. Ook Chassé ging over in Franse dienst. In 1813 ontzette hij het in de Pyreneeën ingesloten korps van Erlon. Hij werd vervolgens bevorderd tot divisiegeneraal. In 1814 raakte hij zwaargewond in de Slag om Bar-sur-Aube (Frankrijk). Chassé was geliefd bij zijn manschappen, die hem “Papa Chassé” noemden. Vanwege zijn voorliefde voor het gebruik van de bajonet noemde Napoleon hem wel Général Baïonette.

Claudius Prinsenlaan 10 a 1024

Naam: Love Breda
Omschrijving: ramen met bloemmotieven
Kunstenaar: Nobuyoshi Araki (Japan) (Wikipedia) – RKD
Hoogte: ca. 4,1 meter
Breedte: ca. 38 meter
Jaar: 2003
Materiaal: glas
Locatie: ingang ondergrondse parkeergarage achter Stadhuis, Claudius Prinsenlaan 10 N51 35.204 E4 47.043

Het verhaal:
Omschrijving: Het werk van Araki handelt altijd om leven, dood en seksualiteit. Hij is bekend geworden met zijn foto’s van gebonden, naakte vrouwen. In Japan beschouwd als een hoge kunstvorm, in Europa eerder beschouwd als pornografie. Daar in Nederland de bloem wordt verheerlijkt om haar schoonheid, vond hij dit een passend alternatief voor de bondage. Het motief van de bloem speelt in de traditie van de Japanse kunst en in die van Araki eveneens een belangrijke rol.
De voorstelling is verder bewust ijl gehouden. De bloemen zijn zeer kleurrijk. Araki zoomde diep in  op het binnenste van de bloemen en componeerde de beelden die hij daarvan opnam tot een spel van voluptueuze vormen. Steeds is de knop van de bloem het centrale element, dat op verhulde wijze refereert aan het vrouwelijk geslacht.
De prints zijn transparant, waardoor je dwars door de bloembladeren heen kijkt naar de architectuur op de achtergrond, die in toon en geometrische vorm scherp contrasteert met de afbeelding. Zodoende ontstaat de suggestie van een haast psychedelisch droombeeld dat naast sensualiteit ook rust, geborgenheid en warmte uitstraalt.

Claudius Prinsenlaan 10 1024

Naam: Contratto sociale
Omschrijving: lans gericht naar het stadswapen van Breda
Kunstenaar: Luciano Fabro – RKD
Hoogte: ca. 1,6 meter
Breedte: ca. 4 meter
Montagehoogte:
Jaar: 1982
Materiaal: kunststof
Locatie: Claudius Prinsenlaan 10, tegen gevel van stadhuis N51 35.261 E4 47.003

Het verhaal:
Het Bredase stadswapen in gouden inkt. De “pen” heeft de vorm van een lans, die verwijst naar het beroemde schilderij “Las Lanzas”van Velasquez. De 3 kruizen staan ook voor het ondertekenen van formulieren, wat in dit gebouw dagelijks gebeurd. Het is bevestigd aan de buitenzijde van het gebouw, boven de hoofdentree van het Stadskantoor.


Naam: Voettocht naar Lascaux
Omschrijving: geschilderde panelen
Kunstenaar: Peter van Houten – RKD
Aantal: 2
Hoogte: 4 meter
Breedte: 3 meter
Jaar: 1992
Materiaal: linnen, papier, hout
Locatie: Claudius Prinsenlaan 10, in stadhuis N51 35.261 E4 47.003

Het verhaal:
Deze panelen zijn aangebracht in de entree(zuid) van het stadhuis. De panelen zijn beplakt met kranten die vervolgens beschilderd zijn met afbeeldingen van kinderen en volwassen. De panelen bestaan uit meerdere stukken die tegen elkaar zijn gemonteerd.
Paneelschildering bestaande uit twee delen, met een voorstelling van fabrieksarbeiders uit Brabant.
Claudius Prinsenlaan 14 wp

Naam: gespleten man of samen één
Omschrijving: beeld van man in 2 gelijke delen
Kunstenaar: Theo SchreursRKD
Hoogte:
Jaar: 12 december 1995
Materiaal: brons
Sokkel:
Locatie: Claudius Prinsenlaan 14 voor het stadskantoor N51 35.248 E4 47.085

Het verhaal:
Het verbeeldt de overheid in twee kantoren die toch een eenheid vormen. De “gespleten man” betekent “samen één”. De luchtbrug tussen stadskantoor één en twee is de verbinding die van de twee gebouwen een geheel maakt. Aangeboden door de belegger van Stadskantoor II. Het kunstwerk is geschonken door de firma Interprojecta Vastgoed BV.

Omschrijving: 2 schelp vormige sculpturen
Afm.: ca. 2,4 x 0,6 m
Materiaal: beton
Locatie: Concordiaplein N51 34.965 E4 46.550

Het verhaal:
Deze sculpturen zijn geplaatst na de nieuwbouw van het plein. Wat heeft de ontwerper voor met de sculpturen? Een speelvoorwerp voor kinderen, een tuinmeubel of een gewoon een abstract kunstvoorwerp.
In mei 2017 werd het plein gereconstrueerd en werden de sculpturen tijdelijk verplaatst. In juni 2017 zijn ze weer terug geplaatst.

Concordiaplein b1 (1024x678)

Omschrijving: ijsbeer
Hoogte: ca. 70 cm
Materiaal: beton
Tekstbordje: zie hieronder
Locatie: speeltuin De Zon, Concordiaplein N51 34.965 E4 46.550

Het verhaal:
Deze beer is geplaatst in het kleine speeltuintje van het Concordiaplein en is dus hoofdzakelijk bedoeld om op te klauteren.
Tekstbordje onder de kop van de ijsbeer:
TER HERINNERING AAN JOEP AUGENBROE
GEMEENTERAADSLID CDA BREDA VAN 2000 TOT 2007
MET POLITIEKE VAARDIGHEID HEEFT HIJ GEDAAN WAT HIJ KON
VOOR HET PROJECT EN DE BEWONERS VAN “DE ZON”

Concordiaplein c3 (1024x678)

Omschrijving: zeehond / zeeleeuw
Hoogte: ca. 40 cm
Materiaal: beton
Locatie: speeltuin De Zon, Concordiaplein N51 34.965 E4 46.550

Het verhaal:
Deze zeehond of zeeleeuw – wie het verschil ziet mag het zeggen – is op een paar naast bovenstaande ijsbeer geplaatst.
Het is dus geen kunst, maar beelden zijn het zeker.

Eerste Markstraat 18 (1024x678)

Omschrijving: beeld van kind
Hoogte: ca. 80 cm
Materiaal: beton
Sokkel: beton, 40 cm
Locatie: Eerste Markstraat 18

Het verhaal:
Dit eenvoudig beeld van een jong kind geeft de sfeer van spelende kinderen op straat.

Omschrijving: gevelsteen
Kunstenaar: Ties PoethRKD
Hoogte: 25 cm
Jaar: 1985
Materiaal:
Locatie: Van Goorstraat 46

Het verhaal:
Afbeelding van popband met pianist en zangeres. De voormalige bewoners waren Ton K. en Yvonne Es. Ton speelde in de Nederlandstalige popband Boames. De kunstenaar gebruikte een muzieknummer van de band voor een film. Als dank voor het gebruik van de muziek maakte hij deze gevelsteen.
Andere tegels van de kunstenaar bevinden zich aan de huizen aan de Tulpenstraat 75a, Tweede Markstraat 32 en  Middenerf 11.

 

Keizerstraat 5 a 1024

Naam: Moore Music
Omschrijving: figuratief beeld van man met trompet
Kunstenaar: Rogier Ruys – RKD
Hoogte: ca. 3,5 meter
Jaar: 2012
Materiaal: kunststof
Locatie: Keizerstraat 5, terras Hotel De Keyzer N51 35.119 E4 46.746

Het verhaal:
Het beeld heeft slechts 3 maanden op het terras van het hotel gestaan.
De kunstenaar vindt vaak zijn inspiratie bij Henry Moore en Auguste Rodin voor wie hij veel bewondering heeft en die zijn grote voorbeelden zijn.
Bij dit beeld heeft hij duidelijk inspiratie gevonden bij Moore. Het heeft het gemixt met zijn eigen hobby nl. trompet spelen.
Henry Moore is bij het grote publiek met name bekend door zijn grote abstracte bronzen en marmeren sculpturen. Hij speelde een belangrijke rol bij het introduceren van een nieuwe vorm van modernisme in het Verenigd Koninkrijk. Zijn figuren zijn meestal abstracties van het menselijk lichaam. Het werk van Moore wordt gekenmerkt door organische en natuurlijke vormen en geeft meestal een suggestieve benadering van de natuurlijke contouren van het (vrouwelijke) lichaam zonder figuratief te zijn. De vormen van zijn latere abstracte sculpturen zijn vaak doorboord of bevatten holle ruimtes. Moore-kenners vergelijken de kronkels in zijn werk met het landschap en de heuvels van zijn geboortestreek Yorkshire. In de loop van zijn carrière werden zijn sculpturen steeds vaker in een stedelijke omgeving geplaatst. In zijn latere leven ontwikkelde hij een talent om op grote schaal beelden te maken. Hierdoor kon hij meer opdrachten aannemen wat ertoe leidde dat hij een vermogend kunstenaar werd.
Andere beelden van de kunstenaar in Breda zijn: BevlogenDizzy, Hemels hoog, TrojeVerbonden

Keizerstraat 101

Naam: R.F.A.
Omschrijving:
Kunstenaar: Mo Becha (geluid) – RKD en David Neirings – RKD
Hoogte: ca. x meter
Breedte:
Jaar: 2002
Materiaal: acrylglas en neonverlichting, plus geluid
Locatie: Mezz, Keizerstraat 101, N51 35.021 E4 46.704

Het verhaal:
Dit werk is te vinden in het transitiegebied van poppodium Mezz. Het werk bestaat uit drie samenhangende delen: Plexiglazen stroken in verschillende kleuren, waar overheen een fletsgroene verticale lichtbundel heen en weer gaat terwijl dagwisselende geluiden te horen zijn. De geluiden zijn gecomponeerd en gesampled door Mo Becha en verspreidden zich vanuit onzichtbare geluidsboxen. David Neirings heeft tegen de gebogen buitenwand van de eigenlijke muziekzaal de horizontale onderbroken repen van acrylglas aangebracht waarachter neonlicht schijnt.
De ruimte, waarin het werk is gesitueerd, is een transitiegebied. Men loopt er van binnen naar buiten, gaat de podiumzaal in of uit, geeft jassen af of haalt die op, gaat naar de toilet of koopt munten. Niet anders dan kunstenaars uit de geschiedenis handelen Mo Becha en David Neirings; zij geven verschillende delen van het werk een andere attentiewaarde zodat de kans groter wordt dat het werk de belangstelling van de bezoeker vasthoudt voor langer dan de duur van het passeren. De materilane, waaronder ook nadrukkelijk het geluid begrepen worden, zijn zo hedendaags als maar mogelijk is. Ook deze kunstenaars articuleren dus én traditie én contemporaine realiteit, verdicht in het publieke werk.
De kunstintegratie ‘RFA’ van Becha en Neirings in Breda is een totaalwerk waarin de individuele persoonlijkheid van beide kunstenaars versmelt, het publiek wordt de belangrijkste participant. In deze installaties kan men collectief hetzelfde meemaken terwijl er een zorgvuldig geregisseerde individuele beleving plaatsvindt.

Kloosterplein 20 b wp

Naam: Klein Huis Orkest
Omschrijving: 5 figuratieve figuren van muzikanten
Kunstenaar: John RijnenRKD
Hoogte: 2,8 meter
Jaar: 10-12-2004
Materiaal: cortenstaal
Locatie: Kloosterplein 20 voor het casino N51 35.263 E4 46.990

Het verhaal:
De figuren bevinden zich op het grasveldje tussen het casino en het Chassé theater. Het groepje bestaat uit van links naar rechts: een saxofonist, een trompettist, een bassist, een gitarist en een schuif trompettist.

Nieuwe Ginnekenstraat 6 wp

Omschrijving: rijk versierde gevelornamenten
Hoogte: ca. 0,5 meter
Breedte: ca. 1,9 meter
Montagehoogte: 1e verdieping
Locatie: Nieuwe Ginnekenstraat 6

Het verhaal:
De overige 2 raampartijen op de 1e en 2e verdieping zijn ook versierd maar niet zo mooi als deze. Het symmetrische ornamenten toont o.a. een engel en draken. De 2 overige ornamenten tonen boomtakachtige versieringen.

nieuwe-ginnekenstraat-43-a1-858x1024

Omschrijving: atlant of telamon
Hoogte: ca. 2,2 meter
Montagehoogte: 4 meter, 1e verdieping
Locatie: Nieuwe Ginnekenstraat 43

Het verhaal:
Een atlant of telamon is in de architectuur en beeldhouwkunst een zuil in de vorm van een mannenfiguur die het hoofdgestel van een gebouw draagt. De naam atlant is afgeleid van Atlas (genitief: Atlantos), de mythologische hemeldrager. De vrouwelijke variant van de atlant is de kariatide. De atlant ondersteunt hier niet een gebouw maar een fronton. Een fronton is de bekroning van een gevel, venster of ingang in driehoeks- of segmentvorm.
In de Klassieke Bouwkunst (Grieken en Romeinen) werd het fronton vaak in de voorgevel gebruikt om de ingangspartij te benadrukken. Gebouwen die later zijn gebouwd in een classicistische en neoclassicistische stijl hebben vaak een fronton. Het Paleis op de Dam en Koninklijk Theater Carré in Amsterdam zijn twee voorbeelden hiervan.
Bij de barokke architectuur werd ook wel het gebroken fronton toegepast. Hierbij werd het middendeel van het fronton niet aangebracht, zodat enkel de linker- en rechterkant van het fronton aanwezig waren als twee driehoekige structuren. Het fronton van dit huis is eveneens gebroken en voorzien van niet versierde driehoeken. Alleen de 2 steunen zijn versierd. De 2 beelden lijken identiek, maar ze zijn het niet.
Het is prachtig voorbeeld hoe architectuur, constructie, beelden en kunst hand in hand kunnen gaan. Dit zijn de enige atlanten in Breda. Er bevinden zich enkele frontons in Breda zoals aan de Veemarktstraat 64.

Omschrijving: gevelsteen met twee muisjes die de krant lezen
Kunstenaar: Ties PoethRKD
Afm.: ca. 30 x 50 cm
Jaar: 1985
Materiaal:
Locatie: Tweede Markstraat 32

Het verhaal:
Afbeelding van twee muisjes die de krant lezen. De voormalige bewoner Jacques van L. had als bijnaam ‘Liesmuis’. Jacques van L. speelde in de popband Flyte. De kunstenaar gebruikte een muzieknummer van het album Dawndancer van deze band voor een film. Als dank voor het gebruik van de muziek maakte hij deze gevelsteen.
Andere tegels van de kunstenaar bevinden zich aan de huizen aan de Van Goorstraat 46, Tulpenstraat 75a en  Middenerf 11.

Advertenties

2 reacties op Chassé

  1. Pingback: Hemels Hoog Tuinzigtlaan 11 | Kunst en beelden in Breda c.a.

  2. Pingback: Troje Chassépark | Kunst en beelden in Breda c.a.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.